W wielu krajach dzień św. Marcina obchodzony jest z gęsiną na stole. To tradycyjna potrawa m.in. w Niemczech, Francji i w Szwecji. W sobotę nie zabraknie jej na Zamku w Tykocinie.
Wykupując voucher za 50 zł od godz. 16 w sobotę będzie można konsumować dania z drobiu. Gościem będzie Grzegorz Markiewicz - specjalista kuchni staropolskiej. Dr Iwona Kulesza-Woroniecka opowie o tradycji i historii kuchni staropolskiej, a Ewa Wroczyńska o obrzędowości i kulinariach Podlasia.
Więcej w serwisie Strefa Imprez
Czytaj e-wydanie »Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?