Wzięli w niej udział zarówno profesjonalni kucharze, jak i kochający gotowanie amatorzy. Pierwsi gotowali na oczach jurorów i publiczności. Drudzy prezentowali gotowe wyroby kulinarne.
Charakter zawodów kuchmistrzów definiowało w tym roku hasło "kaczka".
Amatorzy z województwa podlaskiego zorganizowali degustację, ale przede wszystkim sprzedaż serów korycińskich, sękaczy, szynek, ogórków narwiańskich, chlebów domowego wypieku etc.
Goście z Francji chwalili się dorobkiem tamtejszych producentów win, zaprezentowali także mało znane w Polsce artykuły spożywcze: kasztany, nadziewane figi, cidre, pasztety z gęsi, kaczek, dzików.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?