Aleksandra Juszkiewicz ma 28 lat i mieszka w Giżycku. Na co dzień pracuje w Mazurskim Centrum Edukacji Ekologicznej przy Fundacji Ochrony Wielkich Jezior Mazurskich i zajmuje się edukacją ekologiczną. Lubi szyć, podróżować, czytać książki i od dziecka ciągnie ją do kuchni.
Uwielbia i przygotowuje świetne dania z ryb, piecze doskonałe tarty. Tylko desery, jak przyznała podczas jednego z odcinków MasterChefa, trochę jej nie leżą. Ale to wcale nie oznacza, że nie potrafi ich przyrządzać.
W finałowej rozgrywce Aleksandra przyrządziła ravioli z kalarepy, węgorza oraz kresowe serniczki. Przystawką i deserem zachwyciła jurorów. Aleksandra Juszkiewicz została 9. MasterChefem w kraju.
MasterChef to kulinarne show po raz pierwszy wyemitowane przez stację BBC w 1990 r. Od tamtej pory program doczekał się edycji w 35 krajach na całym świecie. Kucharze amatorzy walczą o tytuł Mistrza Kuchni, nagrodę pieniężną w wysokości 100 tysięcy złotych i kontrakt na wydanie autorskiej książki kucharskiej. Obok wspaniałego jury programu - Magdy Gessler, Anny Starmach i Michela Morana uczestnicy show spotkają się też z największymi autorytetami kulinarnymi na świecie, mając niepowtarzalną szansę zaprezentować im swoje niezwykłe umiejętności.
Koronawirus – nowe objawy
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Dzieje się w Polsce i na świecie – czytaj na i.pl
- Oddano hołd ofiarom Zbrodni Katyńskiej. Złożono wieniec na grobie Kazimierza Sabbata
- Szef MSZ: Albo Rosja zostanie pokonana, albo będzie stała u naszych granic
- Lecisz do Londynu? Uważaj. Na słynnym lotnisku rozpoczynają się strajki
- Niedziela była wspaniała. A jaki będzie poniedziałek? Sprawdź prognozę pogody