Kuchnia Huberta Fudalewicza: polska, w nowoczesnym wydaniu
Hubert Fudalewicz, szef kuchni restauracji Schronisko Bukowina w Bukowinie Tatrzańskiej nie boi się eksperymentować. O swojej kuchni mówi: „To kuchnia polska w...
Ile w tym roku zapłacimy za karpia na święta?
Karp hodowany jest tradycyjnie w polskich stawach od 800 lat. Przez wielu traktowana jako ryba sezonowa. Jednak dla wielu z nas jest obowiązkową pozycją na...
Kołacz na wigilię, szczodraki na Nowy Rok. Ekspertka o zmianach w świątecznej kuchni
- Wiele dań, które pojawiały się na sarmackim stole w wigilię i Boże Narodzenie, jest nam kompletnie nieznanych. Raczej nie znajdziemy dziś w menu szczupaka w...
PLUS
Wojciech Koronkiewicz smakuje Podlasie - krainę pełną magii
Przez wiele lat Podlasie było odbierane jako taki kulinarny paździerz. Tylko kiszka ziemniaczana, kartacze, sękacze. Teraz dzieje się tu mnóstwo fajnych rzeczy...
Polka zdobyła Kulinarnego Oscara! Jej e-book to międzynarodowy hit. Zobacz przepisy
Darmowy e-book „Polski stół” Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek wygrał w konkursie Gourmand World Cookbook Awards 2021, nazywanym Kulinarnymi Oscarami. Książka o...
Co jedzą mieszkańcy Warszawy?
Jak się okazuje, stolica wyróżnia się na tle kulinarnej mapy Polski zarówno pod względem liczby restauracji i ich bogatej oferty, jak i dynamiki powstawania...
Popularne
Najnowsze firmy
Dodano 17 godzin temu w kategorii Kamieniarstwo
Dodano 6 dni temu w kategorii Siłownie
Dodano tydzień temu w kategorii Agencja nieruchomości
Dodano tydzień temu w kategorii Warsztat samochodowy