Edward Puchalski odchodzi na emeryturę po czternastu latach pracy w Hotelu Żubrówka Białowieża. To współtwórca sukcesu Regionalnej Restauracji Żubrówka. Jego specjalnością była kuchnia polska, a w szczególności dziczyzna oraz dania regionalne.
Otwarcie kasyna w hotelu Cristal. Jedyne takie w województwie
- Edward Puchalski przez lata pracował na renomę swojej restauracji, przyczyniając się do jej ogromnego sukcesu - mówi Andrzej Malinowski, dyrektor Hotelu Żubrówka Białowieża. - Doceniano go za nietuzinkowe podejście do kulinarnej spuścizny regionu, wydobywanie esencji smaków z tradycyjnych produktów.
Następca pana Edwarda, czyli Łukasz Rakowski, to szef kuchni i restauracji w Best Western Hotel Cristal w Białymstoku. Będzie łączył to zajęcie z pracą w Regionalnej Restauracji Żubrówka. To on stoi za sukcesami białostockiej restauracji, takimi jak jedyna w regionie rekomendacja organizacji Slow Food Polska czy znalezienie się w przewodniku Gault&Millau Polska z najwyższą punktacją wśród podlaskich restauracji. To wielbiciel podlaskiej kuchni w nowoczesnej odsłonie.
Hotel Cristal. Najstarszemu hotelowi powojennego Białegostoku przybyła czwarta gwiazdka
Opracowana przez niego karta dostępna jest w Żubrówce od połowy lutego.
– Chcielibyśmy serdecznie podziękować Edwardowi Puchalskiemu za pracę i serce pozostawione w Regionalnej Restauracji Żubrówka oraz Hotelu Żubrówka Białowieża – dodaje Andrzej Malinowski. – Miejsce zawsze będzie na pana czekało! Jednocześnie witamy nowego szefa kuchni i życzymy mu samych sukcesów!
Podlaska Złota Setka 2017
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?