Oficjalne otwarcie miało miejsce w sobotę wieczorem, a w niedzielę restauracja Gloger House przyjęła pierwszych klientów. Poza samym piwem serwuje dania tradycyjnej polskiej kuchni.
Założyciele browaru – Edyta i Waldemar Dąbrowscy – nawiązali do tradycji Zygmunta Glogera. To słynny etnograf i historyk, który w 1880 roku otworzył browar w Jeżewie Starym, oddalonym od Białegostoku o 30 kilometrów. Browar ten słynął z doskonałego piwa.
Białostocki Gloger swoim klientom oferuje 10 rodzajów piw klasy premium. Warzone są tradycyjnymi sposobami z surowców naturalnych i specjalnie wyselekcjonowanych: wody, słodu, chmielu i drożdży. Jakość i smak zapewnia również długie leżakowanie piwa.
– W Polsce i na świecie obserwujemy wzrost zainteresowania i spożycia prawdziwego piwa warzonego w regionalnych, rzemieślniczych browarach z wykorzystaniem i zachowaniem prawdziwego kunsztu piwowarskiego – mówią Edyta i Waldemar Dąbrowscy. – Cykl produkcyjny browarów restauracyjnych pozwala warzyć piwo o niepowtarzalnym smaku, zapachu i barwie. I co równie ważne w naszym browarze niczego nie przyspieszamy, tylko długo i dobrze wyleżakowane może osiągnąć najwyższą jakość.
Strefa Biznesu: RPP zdecydowała ws. stóp procentowych? Kiedy obniżka?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?