Impreza ta od kilku lat przyciąga spore grono amatorów regionalnej kuchni, na którą składają się tradycje podlaskie, białoruskie, litewskie i tatarskie.
Podczas festynu będzie można zobaczyć pokaz wędzenia mięs, wyrobu masła w tradycyjny sposób oraz tłoczenia oleju w drewnianej prasie. Każdy będzie mógł także podejrzeć cykl produkcyjny specjału powstającego w leśnej bimbrowni.
Oprócz wystawców sprzedających regionalne specjały w białostockim skansenie pojawiają się również twórcy, prezentujący ludowe rękodzieło oraz zespoły ludowe.
Na festyn można się wybrać w niedzielę, 3 lipca, w godz. 11-17.
Czytaj e-wydanie »Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?