Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Polędwica - ZM Podlasie

(agsa)
Tradycyjny zapach wędzonych wędlin - o tym marzą chyba wszyscy nie-jarosze. To marzenie spełnia Zakład Mięsny Podlasie, który istnieje od września ubiegłego roku. I od września jest tu produkowana polędwica wiejska. Według tradycyjnego przepisu przekazywanego z ojca na syna od pokoleń.

Na czym ta jej tradycyjność polega? Najpierw mięso leżakuje w solance. Do niej dodawane są tylko naturalne przyprawy: czosnek, listek laurowy, ziele angielskie, pieprz. Potem polędwica jest wędzona - w tradycyjnym piecu opalanym prawdziwym drewnem. Dzięki temu ma taki naturalny złocisty kolor i wyczuwalny smak wędzonki. I dzięki temu nadaje się na wszelkie rodzinne uroczystości i... ekskluzywne przyjęcia. Czyli tam, gdzie chcemy podawać tylko to co ma gwarancję najwyższej jakości.
Zakład Mięsny Podlasie według tradycyjnej receptury produkuje nie tylko polędwicę wiejską. Wędzi się tu również szynki, boczki, balerony, robi tradycyjne kiełbasy. Co warte zauważenia - w ZM Podlasie wykorzystuje się tylko mięso najlepszej jakości. Nawet do parówek nikt tu nie dodaje mięsa oddzielonego mechanicznie. Trudno się dziwić - właściciele zakładu są nie tylko przywiązani do tradycji, ale też skończyli szkoły mięsne, są technologami, czyli fachowcami w swojej branży. I dlatego wiedzą, co dobre.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na poranny.pl Kurier Poranny