Na czym ta jej tradycyjność polega? Najpierw mięso leżakuje w solance. Do niej dodawane są tylko naturalne przyprawy: czosnek, listek laurowy, ziele angielskie, pieprz. Potem polędwica jest wędzona - w tradycyjnym piecu opalanym prawdziwym drewnem. Dzięki temu ma taki naturalny złocisty kolor i wyczuwalny smak wędzonki. I dzięki temu nadaje się na wszelkie rodzinne uroczystości i... ekskluzywne przyjęcia. Czyli tam, gdzie chcemy podawać tylko to co ma gwarancję najwyższej jakości.
Zakład Mięsny Podlasie według tradycyjnej receptury produkuje nie tylko polędwicę wiejską. Wędzi się tu również szynki, boczki, balerony, robi tradycyjne kiełbasy. Co warte zauważenia - w ZM Podlasie wykorzystuje się tylko mięso najlepszej jakości. Nawet do parówek nikt tu nie dodaje mięsa oddzielonego mechanicznie. Trudno się dziwić - właściciele zakładu są nie tylko przywiązani do tradycji, ale też skończyli szkoły mięsne, są technologami, czyli fachowcami w swojej branży. I dlatego wiedzą, co dobre.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?