Masło ma dobry wpływ na zdrowie. Wysoka zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych (linolowego i arachidowego), które nie są wytwarzane przez organizm człowieka i muszą być dostarczane razem z pożywieniem, powoduje, że specjaliści ds. żywienia zalecają codzienne spożywanie masła szczególnie kobietom w ciąży, dzieciom i młodzieży. Jest też cenne przez zawartość witaminy A, karotenoidów oraz witaminy D i E pochodzenia naturalnego.
Masło ekstra Polskie nadaje się zarówno do smarowania chleba, jak i robienia kremów, duszenia warzyw czy jako dodatek do zup.
Złoty Medal Międzynarodowych Targów Poznańskich to nagroda, która posiada określoną renomę, jaką odznacza się najlepsze wyroby, prezentowane podczas targów spożywczych Polagra Food. Tą zaszczytną nagrodą w bieżącym roku uhonorowano właśnie m.in. masło ekstra Polskie.
Co więcej, produkt ten otrzymał również znak "Poznaj Dobrą Żywność". Jest on przyznawany wyrobom, które spełniają kryteria opracowane przez Kolegium Naukowe ds. Jakości Produktów Żywnościowych.
Oznaczenie znakiem jakości "Poznaj Dobrą Żywność" jest tożsame z opinią, że dany produkt to wyrób najwyższej jakości, nie tylko odżywczy, zdrowy, ale i smaczny oraz poręcznie, nowocześnie zapakowany.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?