Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Masło ekstra Polskie - Mlekovita

(peż)
Jest to czyste masło ekstra o zawartości minimum 82 procent tłuszczu, wyprodukowane ze świeżej śmietanki. Mimo że nie ma w nim dodatków roślinnych, świetnie się rozsmarowuje, co jest efektem nowej technologii produkcji i wieloletniego doświadczenia firmy.

Masło ma dobry wpływ na zdrowie. Wysoka zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych (linolowego i arachidowego), które nie są wytwarzane przez organizm człowieka i muszą być dostarczane razem z pożywieniem, powoduje, że specjaliści ds. żywienia zalecają codzienne spożywanie masła szczególnie kobietom w ciąży, dzieciom i młodzieży. Jest też cenne przez zawartość witaminy A, karotenoidów oraz witaminy D i E pochodzenia naturalnego.
Masło ekstra Polskie nadaje się zarówno do smarowania chleba, jak i robienia kremów, duszenia warzyw czy jako dodatek do zup.
Złoty Medal Międzynarodowych Targów Poznańskich to nagroda, która posiada określoną renomę, jaką odznacza się najlepsze wyroby, prezentowane podczas targów spożywczych Polagra Food. Tą zaszczytną nagrodą w bieżącym roku uhonorowano właśnie m.in. masło ekstra Polskie.
Co więcej, produkt ten otrzymał również znak "Poznaj Dobrą Żywność". Jest on przyznawany wyrobom, które spełniają kryteria opracowane przez Kolegium Naukowe ds. Jakości Produktów Żywnościowych.
Oznaczenie znakiem jakości "Poznaj Dobrą Żywność" jest tożsame z opinią, że dany produkt to wyrób najwyższej jakości, nie tylko odżywczy, zdrowy, ale i smaczny oraz poręcznie, nowocześnie zapakowany.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na poranny.pl Kurier Poranny